Terug

Let op! Vandaag zijn wij vanaf 10.30 uur open

Beste Elektrische opvouwbare rolstoel 2024 - Getest door onze Elektrische rolstoel Experts

Beste Elektrische opvouwbare rolstoel 2024 - Getest door onze Elektrische rolstoel Experts

Beste elektrische opvouwbare rolstoel 2024

Wanneer u op zoek bent naar de beste elektrische opvouwbare rolstoel, dan komt u al snel uit bij de JoyRider of SplitRider van het merk e-Ability. Deze rolstoelen zijn makkelijk in te klappen en daarbij ook nog eens de lichtste elektrische rolstoelen van dit moment. Beide zijn ze uitgevoerd met een zeer soepele makkelijk te bedienen joystick. De twee zeer krachtige elektromotoren zijn sterk genoeg om over ondergronden zoals gras, kiezels of een bospad te rijden. Aan de achterzijde zijn de JoyRider en SplitRider rolstoelen standaard voorzien van luchtbanden. Dit zorgt voor een zo hoog mogelijk comfort tijdens het gebruik. Wanneer u op reis gaat met het vliegtuig kunt u de JoyRider of SplitRider gewoon meenemen, en zo heerlijk genieten van de omgeving op uw vakantiebestemming. Deze elektrische rolstoelen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren en eventueel uit te breiden met diversen optionele accessoires.


Kenmerken beste elektrische opvouwbare rolstoel

 • Makkelijk in te klappen
 • Lichtgewicht
 • Zeer lichte joystick bediening
 • Luchtbanden achter
 • Unieke beweegbare voetensteun
 • Actieradius tot wel 16 km
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren
 • Diversen accessoires verkrijgbaar

 

Bekijk hier de rolstoel JoyRider of Rolstoel SplitRider

 

Verschil tussen de rolstoel JoyRider en Rolstoel SplitRider

Het verschil tussen beide rolstoelen is dat de SplitRider uit 2 delen bestaat. U kunt namelijk bij de SplitRider het gedeelte met de motor en wielen los halen van het frame door middel van 2 vergrendelingsknoppen los te halen. Hierdoor is het zwaarste gedeelte van de SplitRider nog maar 12 kg. Waardoor deze makkelijk in de auto te plaatsen is.

 

Het inklappen van de rolstoel JoyRider en rolstoel SplitRider

Wanneer u deze wilt inklappen hoeft u alleen aan de achterzijde aan een staalkabeltje te trekken waardoor deze makkelijk inklapt. Dit kost nog geen 2 seconden.

 

De bediening van de JoyRider en SplitRider

Om de JoyRider of SplitRider te bedienen gebruikt u de makkelijk te bedienen joystick. Deze kunt u met één vinger bedienen. Verder vindt u op het kastje enkele knoppen waarmee u de snelheid kunt instellen en een claxon. Het instellen van de snelheid kan in 5 standen tot een maximale snelheid van 6 km/u. De lampjes zijn om de status van de batterij af te kunnen lezen. U kunt de joystick aan de rechterkant (standaard) of aan de linkerkant van de rolstoel plaatsen.

Er is ook een optionele achterloopset verkrijgbaar. Met deze set is het mogelijk om de elektrische rolstoel te bedienen door degene die achter de rolstoel loopt. Deze neemt dan de bediening van de rolstoel over. De achterloopset bestaat uit 2 handvatten welke achterop de JoyRider of SplitRider gemonteerd worden. Bij één van de 2 handvatten zit ook dezelfde besturing als op de joystick zelf. Door middel van een schakelaar kunt u kiezen om de bediening naar de voorkant of de achterkant te schakelen. De achterloopset is ook met een kleine joystick uitgevoerd welke met de duim bediend wordt.

 

Opladen van de JoyRider of SplitRider

Het opladen gaat via de aansluiting op de bediening (joystick) van de JoyRider of SplitRider. Aan de onderkant van het kastje bevindt zich een oplaadconnector. Het is ook mogelijk om de accu op te laden door de accu uit de rolstoel te halen, om deze dan vervolgens op te kunnen opladen via ieder willekeurig stopcontact. Hiervoor heeft u wel een optioneel verkrijgbare oplaadconnector nodig welke in de accu gestoken wordt om vervolgens de lader op aan te sluiten.

 

Voetensteun JoyRider of SplitRider rolstoel

De unieke voetensteun is zwenkbaar, hierdoor is het mogelijk om tegen de zitting aan te gaan staan om vervolgens op een veilige manier te kunnen gaan zitten in de rolstoel.

 

De actieradius van de elektrische JoyRider of SplitRider rolstoel

De rolstoelen worden standaard geleverd met een Li-ion accu van 10,5 Ah. Dit is goed voor een actieradius van zo'n 16 km. Dit is wel afhankelijk van het gewicht van de persoon, de weersomstandigheden en de bandenspanning. Het is mogelijk om een extra accu te bestellen hiermee vergroot u de actieradius. Deze zijn verkrijgbaar in 8,7 Ah of 10,5 AH. Het gewicht van een losse accu bedraagt ongeveer 2,5 kg.

 

Verkrijgbare optionele accessoires voor Rolstoel JoyRider en SplitRider

De rolstoelen zijn uit te breiden met diversen handige accessoires. Dit om deze elektrische opvouwbare rolstoelen van alle gemakken te voorzien, zodat deze helemaal op uw wensen aansluiten.


Massieve banden

Deze banden verminderen de rolweerstand en u kunt geen lekke band krijgen. Door de verminderde rolweerstand zal de actieradius iets toenemen. Wel is het zo dat bij deze wielen met massieve banden er ingeleverd wordt op het comfort tijdens het rijden.


Swing-away armsteun

Deze armsteun kunt u omhoog klappen waardoor u zijwaarts de JoyRider of SplitRider in- en uit kunt stappen.


Accu 10,5 Ah

Losse accu voor de JoyRider of SplitRider. In sommige gevallen kan het wenselijk zijn om een extra accu te hebben, zodat u de actieradius aanzienlijk vergroot.


Wandelstokhouder

Wanneer u gebruikt maakt van een wandelstok kunt u deze makkelijk in de wandelstokhouder klemmen. Zo kunt u altijd uw wandelstok meenemen.


Beschermhoes / Reistas

Met deze beschermhoes / reistas kunt u de JoyRider of SplitRider zonder te beschadigen transporteren in de auto of het vliegtuig.


Duwondersteuning / achterloopset

Deze duwondersteuning wordt aan de achterzijde gemonteerd bovenop de rugleuning. Met deze achterloopset is het mogelijk om een extra bediening te monteren voor de persoon die achter de rolstoel loopt.


Mandje

Dit metalen mandje wordt onder de zitting in het frame geplaatst. Zo heeft u de mogelijkheid om extra spulletjes mee te nemen.


Oplaadadapter

Met deze oplaadadapter is het mogelijk om de accu uit de JoyRider of SplitRider te halen. Om deze vervolgens op te kunnen laden in de buurt van een stopcontact. Dit kan makkelijk zijn wanneer u geen stroom heeft in de buurt waar u de JoyRider of SplitRider heeft staan of wanneer u onderweg bent.


Rugleuningtasje

Deze tas kunt u aan de achterzijde aan de rugleuning van de JoyRider of SplitRider rolstoel hangen voor wat extra opbergruimte.


Standing frame / standaard

Met deze standaard kunt u de JoyRider of SplitRider makkelijk ingeklapt opbergen. U klapt de rolstoel in en hangt deze aan het metalen frame. Zo neemt de rolstoel weinig ruimte in als u deze niet gebruikt.


Krukhouder

Met deze krukkenhouder kunt u makkelijk loopkrukken meenemen op de rolstoel.


Veiligheidsgordel

In sommige gevallen is het wenselijk om de persoon in de rolstoel te voorzien van een veiligheidsgordel.


Ventilerend comfort zitkussen

U kunt de JoyRider of SplitRider voorzien van een extra ventilerend kussen. Dit zorgt voor een hoger zitcomfort en ook zeker in de zomer heeft u hier veel profijt van omdat het kussen ook nog eens extra ventileert.


Voorlicht / Achterlicht

Als u de rolstoel ook in het donker gebruikt kunt u voor extra veiligheid deze voorzien van een lamp aan de voorzijde of een lamp aan de achterkant van de JoyRider of SplitRider.


Armsteunen driehoekig

Deze driehoekige armsteunen zorgen ervoor dat u uw onderarm ten opzichte van uw bovenarm niet in een hoek van 90 graden hoeft te plaatsen. En zo altijd uw onderarm ondersteund wordt.


Zuurstoffles houder

Wanneer u gebruik maakt van een zuurstoffles kunt u deze in de houder plaatsen. De houder wordt aan de voorzijde van de JoyRider of SplitRider gemonteerd.


Elektrische pomp

Met deze elektrische pomp houdt u banden altijd op de juiste bandenspanning. Werkt op een accu en opladen via het stopcontact.

 

U kunt de JoyRider of SplitRider Rolstoel ook altijd proberen in onze winkel. Dan kunt u zelf ervaren hoe makkelijk deze te bedienen is. Hoe makkelijk deze inklapt en hoe wendbaar de JoyRider of SplitRider is.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

  Hide compare box
  Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4732 Reviews @ Kiyoh
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »