Terug

Rolstoel kopen - Koop uw rolstoel online of kom langs in onze winkel in Eindhoven

Rolstoel kopen - Koop uw rolstoel online of kom langs in onze winkel in Eindhoven

Rolstoel kopen | Kwaliteit voor een lage prijs

Online een rolstoel kopen? Thuiszorgwinkelxl heeft een ruim assortiment rolstoelen in alle prijsklasse. Hierdoor hebben wij voor bijna iedere situatie een geschikte rolstoel. Om zelf een goede keuze te maken bij het kopen van een rolstoel, zijn er een aantal punten waar u op moet letten. Is de rolstoel makkelijk inklapbaar, moet de rolstoel lichtgewicht zijn, past hij in de auto en heeft u een rolstoel met grote of juist kleine achterwielen nodig. Deze punten worden hieronder besproken. Zodat u een rolstoel koopt welke aan uw wensen voldoet.

Klik hier om de Thuiszorgwinkelxl rolstoel test 2023 te bekijken


Waar je op moet letten bij het kopen van een rolstoel

- Verschil tussen een rolstoel en duwstoel
- Lichtgewicht rolstoel
- Opvouwbare rolstoel
- Korte of lange afstanden
- Rolstoel meenemen in de auto
- Accessoires voor de rolstoel
- Hoe wordt de rolstoel geleverd
- Comfortabel en veilig in de rolstoel
  - Zitbreedte
  - Zitdiepte en zithoogte
  - Armleuningen
  - Voetsteunen
  - Verstelbare duwhandvatten
  - Stoephulp
  - Handremmen
  - Neerklapbare rugleuning
  - Onderhoud rolstoel

 

Duwstoel / Transportstoel

Een duwstoel, ook wel transportstoel genoemd is bedoeld voor de korte afstanden, waarbij de gebruiker door een begeleider wordt voortgeduwd. Een transportrolstoel is ideaal om personen te verplaatsen. bijvoorbeeld in een restaurant, op het vliegveld of in een verzorgingstehuis of hotel.

Zoekt u een compacte duwstoel, welke ideaal is om mee te nemen op reis? Dan is bijvoorbeeld de Duwstoel Travelite voor u een goede keuze. Deze transportstoel is namelijk op te vouwen tot een zeer klein pakketje en eenvoudig mee te nemen met de bijgeleverde transporttas op wieltjes. 

Bent u op zoek naar een Duwstoel, waarmee u ook een korte wandeling kunt maken? Dan is Duwstoel Expedition Plus bijvoorbeeld een betere keuze. De Expedition Plus is namelijk uitgevoerd met wat grotere achterwielen en handremmen voor de bestuurder. Hierdoor zijn korte buitenwandelingen veiliger en comfortabeler voor de gebruiker.

 

Rolstoel

De "traditionele" rolstoelen hebben grote wielen, uitgevoerd met hoepels. Hierdoor heeft de gebruiker ook de mogelijkheid om zichzelf voort te bewegen en is hierdoor niet afhankelijk van een begeleider. Deze rolstoelen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er de lichtgewicht rolstoelen (onder de 15 kg) zoals de LitecFreetec en D-Lite. Hoeft de rolstoel niet vaak meegenomen te worden en is het gewicht daarom niet zo belangrijk? Dan kunt u kijken naar onze standaard rolstoelen. Het verschil in prijs ligt meestal aan het aantal het gewicht en de afstelmogelijkheden. Onze collectie standaard rolstoelen begint vanaf 179,-. Dit is de Rolstoel MultiMotion M1. Dit is een basic rolstoel zonder afstelmogelijkheden. 

 

Lichtgewicht rolstoel

Een lichtgewicht rolstoel is gemaakt van hoogwaardige lichte materialen zoals aluminium. Hierdoor hebben deze rolstoelen een gewicht onder de 17 kg, maar wordt er niet ingeleverd op de kwaliteit. Door het lichte gewicht van deze rolstoelen, zijn ze makkelijk mee te nemen met bijvoorbeeld de auto. Maar ook tijdens het gebruik zijn ze een stuk lichter.
Er zijn veel verschillende soorten lichtgewicht rolstoelen verkrijgbaar. Wanneer u bijvoorbeeld op reis gaat met het vliegtuig, is een rolstoel voor op de luchthaven geen overbodige luxe. Dan bent u natuurlijk wel op zoek naar een licht model welke u makkelijk en compact mee kunt nemen. Een voorbeeld hiervan is de lichtgewicht rolstoel Travelite (9,3kg). Deze rolstoel is zelfs zo compact op te vouwen, dat u deze mee kunt nemen in de meegeleverde transporttas.
Wanneer u een rolstoel zoekt om buiten mee te rijden, heeft u een lichtgewicht rolstoel nodig met grotere achterwielen. Deze zorgen er voor dat de schokken tijdens het lopen over oneffenheden worden opgevangen. Hierdoor zit de gebruiker niet alleen comfortabeler in de rolstoel, maar blijft deze ook licht om te duwen voor de persoon die er achter loopt. Enkele voorbeelden van veel verkochte lichtgewicht rolstoelen zijn de Litec (13,8 kg), D-lite (14,4 kg) en de Excel G-Lite Pro 24" (11,5 kg).


Opvouwbare rolstoel

Alle rolstoelen bij Thuiszorgwinkelxl zijn opvouwbaar, met uitzondering van de rolstoel Multitec. Wanneer een rolstoel opvouwbaar is betekent dit, wanneer u de zitting omhoog trekt de rolstoel samenvouwt. Er zijn rolstoelen welke nog een stuk compacter zijn op te vouwen. Deze hebben ook nog eens een neerklapbare rugleuning. Hierdoor wordt het vervoer in de auto nog een stuk makkelijker. Enkele voorbeelden hiervan zijn de D-Lite, Multimotion M5, Excel G-Lite Pro en de Expedition Plus.

 

Korte of lange afstanden met de rolstoel

Als eerste dient u uzelf de vraag te stellen, waar ga ik de rolstoel voor gebruiken. Dit kan zijn voor een lange of korte zit. Wanneer u deze nodig heeft voor een langere tijd, bijvoorbeeld een dagje weg en u zit langer in de rolstoel. Dan adviseren wij een rolstoel te nemen met grote achterwielen. Waarom met grote wielen? Dit is voor de gebruiker van de rolstoel een stuk comfortabeler omdat u dan minder last heeft van oneffenheden (hobbeltjes, klinkers in de stoep) tijdens het gebruik van de rolstoel. Maar ook zeker voor degene die de rolstoel duwt is dit een stuk lichter. Een rolstoel met kleinere achterwielen, ook wel een duwstoel of transportstoel genoemd, hebben juist meer last van oneffenheden in de stoep en is het duwen weer een stukje zwaarder. 

Voordelen rolstoel met grote achterwielen:
- Comfortabeler voor de gebruiker
- Lichter duwen
- Geschikt voor een langere zit

Nadelen rolstoel met kleinere achterwielen:
- Meer last van oneffenheden (hobbeltjes, stoeptegels etc.)
- Zwaarder duwen

 

Rolstoel meenemen in de auto

Wanneer u een rolstoel nodig heeft, moet deze natuurlijk overal mee naar toe. Het is dan wel zo makkelijk om een rolstoel te hebben die compact en licht genoeg is voor transport met de auto. 
Voor de meeste kofferbakken is alleen het inklappen van de rolstoel niet genoeg en moeten de achterwielen worden afgenomen. Sommige mensen hebben geen zin om deze handelingen elke keer te moeten verrichten of kan dit lastig zijn. In dat geval zijn er rolstoelen waarbij het gedeelte van de rugleuning dat boven de armsteunen uitkomt, naar beneden te klappen is. Hierdoor passen deze rolstoelen in de meeste gevallen zo in de kofferbak, zonder dat er achterwielen afgenomen hoeven te worden of banken plat moeten. Voorbeelden hiervan zijn de rolstoel D-lite en de rolstoel Excel G-Lite Pro 24"

 

Rolstoel voor gebruik met het rolstoel taxivervoer (vanaf 1 juli 2020)

Wanneer de rolstoel ook mee moet kunnen met het rolstoel taxivervoer dient deze vanaf 1 juli 2020 te zijn voorzien van de ISO 7176-19 crashtest. Of uw rolstoel hieraan voldoet kunt u zien op de rolstoel, deze moet namelijk zijn voorzien van haaksymbolen (kleine stickers aan de voorzijde en achterzijde van de rolstoel). Hier mogen de haken aan vastgezet worden welke gebruikt worden in de rolstoeltaxi. Heeft uw rolstoel deze certificering niet, en u bent op zoek naar een rolstoel welke geschikt zijn voor het gebruik in de rolstoeltaxi. Dan vindt u hier een overzicht van onze rolstoelen met de ISO 7176-19 crashtest.


Accessoires voor de rolstoel

Wanneer u een rolstoel heeft uitgekozen, kunt u gaan kijken wat voor accessoires u nodig heeft of nog makkelijk kunnen zijn. 

Rolstoelkussens

De meeste rolstoelen worden geleverd zonder kussen, waardoor u slechts op de nylon zitting zit. 
Wanneer u zonder rolstoelkussen de deur uit gaat, kunt u tijdens het lopen over oneffenheden snel last krijgen van uw zitvlak. Vooral wanneer u dus buiten gaat rijden of meerdere uren in de stoel moet zitten is een rolstoelkussen onmisbaar.

Klik hier om ons assortiment rolstoelkussens te bekijken

Rolstoeltassen

Wanneer u met de rolstoel op pad gaat, heeft u vaak uw handen vol. Een rolstoeltas die u aan de arm- of rugleuning kan hangen is dan ideaal.

Klik hier om ons assortiment rolstoeltassen te bekijken

Rolstoel poncho’s / voetenzakken

In de winter is het in de rolstoel vaak extra koud. Om droog en warm te blijven zijn er speciale poncho’s en voetenzakken voor in de rolstoel

Klik hier om ons assortiment rolstoel regenkleding te bekijken

Duwondersteuning rolstoel

Een duwondersteuning voor de rolstoel kan makkelijk zijn wanneer de persoon die de rolstoel duwt minder kracht heeft en moeite heeft om de rolstoel voort te duwen. In ons assortiment hebben wij de Excel Click & Go Lite, deze past bijna op iedere rolstoel. Het voordeel van dit product is dat deze makkelijk te bevestigen is. Maar ook wanneer u de rolstoel mee wilt nemen in de auto, kunt u eenvoudig de duwondersteuning verwijderen door middel van 2 klemmen los te halen.

Klik hier voor meer informatie over de duwondersteuning Excel Click & Go Lite

 

Hoe wordt de rolstoel geleverd

Al onze rolstoelen worden compleet in doos geleverd. Het enige wat u hoeft te doen is de rolstoel uit de doos te tillen, deze uit te klappen en de voetsteunen op de rolstoel te klikken. Bij sommige modellen dient u de rolstoelbekleding middels klittenband op de zitting en tegen de rugleuning te bevestigen. Er zijn echter 2 modellen waarbij u de rugleuning nog zelf dient te monteren. Dit gebeurt middels de 2 meegeleverde boutjes en moertjes. Hiermee kunt u de juiste hoogte van de rugleuning bepalen. Dit zijn de Rotec en de Freetec.

 

Comfortabel en veilig in de rolstoel

Zitbreedte

De juiste zitbreedte bepaalt u meet u de heupbreedte op en telt daar dan vervolgens 4 cm bij. Door die twee cm speling aan beide zijde heeft u wat meer ruimte wanneer u de rolstoel ook gebruikt als het kouder is en er met een dikke jas in plaats wilt nemen. Thuiszorgwinkelxl.nl heeft rolstoelen met verschillende zitbreedtes. De meest voorkomende afmetingen zijn 45 cm (standaard maat) en 50 cm.

Zitdiepte en zithoogte

De zitdiepte instellen is mogelijk bij de rolstoel Freetec. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig. Alleen wanneer men zeer lange benen heeft kan dit een uitkomst bieden, omdat het bovenbeen dan over de gehele lengte ondersteunt kan worden.

Veel rolstoelen bij Thuiszorgwinkelxl.nl zijn ook in hoogte te verstellen. In alle gevallen worden de rolstoelen al vanuit de fabriek op de maximale zithoogte geleverd. De zithoogte kunt u verstellen door de achterwielen hoger in het frame en de voorwielen hoger in de voorvork te plaatsen.

Armleuningen

Veel rolstoelen zijn uitgevoerd met armsteunen die op een standaard hoogte gefixeerd zijn. Maar er zijn ook rolstoelen waarbij de armsteunen in hoogte verstelbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld makkelijk zijn wanneer u met de rolstoel aan een tafel wilt aanschuiven of wanneer u met uw schouders te veel omhoog zit. Ook zijn de armsteunen bij veel modellen wegklapbaar. Dit om een transfer vanaf de zijkant mogelijk te maken. De mogelijkheden van de armsteunen zijn dus per rolstoel verschillend en staan uitgelicht op de productpagina’s van de rolstoelen. 

Voetsteunen

Voor een comfortabele zit, zijn de voetsteunen erg belangrijk. Wanneer de voetsteunen te hoog staan, komt er meer druk op uw rug en zitvlak. Dit kan over een langere periode resulteren in pijn en doorzitplekken. Daarom is het belangrijk dat de voetsteunen op de juiste hoogte worden afgesteld. Echter kunt u de voetsteunen ook te laag afstellen. Hierdoor hebben uw voeten geen ondersteuning en komt het gewicht van uw onderbenen op uw dijen terecht. Vooral aan de rand van de zitting, kan dit irritatie aan de huid veroorzaken. Wanneer de voetsteunen correct staan afgesteld heeft uw knie, tussen uw dijen en onderbenen, een hoek van 90 graden.

Verstelbare duwhandvatten

Bij enkele van onze rolstoelen zijn de handvatten verstelbaar in hoogte. Dit kan makkelijk zijn wanneer de persoon die de rolstoel duwt wat langer is. Door de handvatten dan wat hoger te zetten, kan deze persoon ook met een rechte rug achter de rolstoel lopen. Rolstoelen met verstelbare handvatten zijn de Freetec, Multitec, D-Lite 24", M1 Plus en de D-Lite 12,5"

Stoephulp

Met een rolstoel stoephulp kunt u de rolstoel makkelijk achterover kantelen bij het nemen van een stoeprand. Deze bevindt zich aan de achter binnenzijde bij het wiel van de rolstoel. Hier zit zowel links als rechts een rubber dop op het frame waar u uw voet op kunt plaatsen, om vervolgens de rolstoel te kantelen.

Handremmen

Handremmen op de rolstoel kan in sommige gevallen makkelijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer de rolstoel gebruiker zwaarder is en degene die de rolstoel duwt wat minder kracht heeft. Dan kan het bij een helling of afrit de rolstoel makkelijk zijn om de rolstoel  af te remmen wanneer nodig. Bij enkele modellen is dit standaard, zoals bij de Expedition Plus, Multimotion M5 en de D-Lite 12". Bij andere rolstoelen is dit als optie mee te bestellen tegen een meerprijs.

Neerklapbare rugleuning

Alle rolstoelen bij Thuiszorgwinkelxl zijn inklapbaar. Echter zijn deze rolstoelen voor sommige auto’s nog te groot om mee te nemen. Daarom zijn er ook rolstoelen waarbij de rugleuning naar beneden geklapt kan worden. Hierdoor passen deze rolstoelen in vrijwel elke auto. Voorbeelden van rolstoelen met een neerklapbare rugleuning zijn de rolstoel Excel G-lite Pro 24”, Rolstoel MultiMotion M5 en de duwstoel Expedition Plus.

Onderhoud rolstoel

Om uw rolstoel in topconditie te houden heeft deze onderhoud nodig. Hierbij is het belangrijk dat de parkeerremmen en eventuele handremmen goed functioneren. Maar ook zeker de draaiende delen zoals de wielen. Het frame dient gecontroleerd te worden op speling en loszittende boutjes en moertjes.

Klik hier voor meer informatie over een rolstoel onderhoudsbeurt.

 

Bij Thuiszorgwinkelxl.nl veilig uw rolstoel kopen

U kunt bij ons veilig via de website of telefonisch een rolstoel bestellen. Thuiszorgwinkelxl.nl is aangesloten bij het Webshop Keurmerk. Ook heeft u het recht om zonder opgaaf van reden de rolstoel binnen 14 dagen na ontvangst aan ons te retourneren. De garantie op onze rolstoelen bedraagt 2 jaar.

Heeft u nog vragen over onze rolstoelen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice 040 236 45 06 of bezoek onze winkel in Eindhoven.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4662 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »