Terug

Beste Rolstoel - Getest door onze Rolstoel Experts

Beste Rolstoel - Getest door onze Rolstoel Experts

De beste rolstoelen van 2024

Wanneer u op zoek bent naar een rolstoel, komt u ontzettend veel verschillende modellen tegen. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hier een keuze uit te maken. Onze rolstoel experts hebben daarom uit iedere categorie de beste rolstoel voor u uitgelicht. 

Snel bekijken:

- Beste rolstoel 2024

- Beste lichtgewicht rolstoel
- Beste goedkope rolstoel
- Beste duwstoel / transportstoel
- Beste elektrische rolstoelBeste rolstoel & Beste lichtgewicht rolstoel
Winnaar: Rolstoel G-Lite Pro 24" - €318

Pluspunten:

 • Super lichtgewicht (11,5 kg)
 • Extra compact inklapbaar
 • Modern design
 • Uitgevoerd met anti-kiep wielen en veiligheidsgordel
 • Goedgekeurd voor rolstoeltaxi vervoer

De winnaar van onze 2024 rolstoel test is de Excel rolstoel G-Lite pro 24". De G-Lite pro 24" is de ideale reisgenoot wanneer u een rolstoel zoekt om er even op uit te gaan. Door het lichte gewicht van slechts 11,5 kg is de rolstoel goed te duwen en makkelijk te tillen.

Wanneer u de rolstoel mee wilt nemen met de auto, kunt u de deze eenvoudig inklappen door de zitting omhoog te trekken. Net als bij veel andere rolstoelen, kunt u de achterwielen makkelijk demonteren door de knop in het midden van het wiel in te drukken. De G-Lite pro 24" is echter ook uitgevoerd met een neerklapbare rugleuning, waardoor deze in vrijwel iedere auto past, zonder dat u de achterwielen eraf hoeft te halen. Hierdoor heeft u meer ruimte over en een handeling minder tijdens het in en uit de auto laden.

Ook op het gebied van zitcomfort scoort de G-Lite pro 24" goed. De rolstoel heeft namelijk een zithoek van 4 graden, wat zorgt voor een comfortabele houding. De banden van de G-Lite pro 24" zijn massief. U zult dus niet stil komen te staan met een lekke band. Wel adviseren wij bij massieve wielen om er een kussen bij aan te schaffen, zodat u buiten geen last heeft van ongelijke ondergronden. Door middel van de hoepels aan de achterwielen kan de gebruiker zichzelf voortbewegen. Door het lichte gewicht is trippelen ook mogelijk. Standaard wordt de G-Lite pro 24" geleverd met anti-kiep wielen en veiligheidsgordel. 

 

Uitslag categorie beste rolstoel:

 1. Excel G-Lite pro 24"- €318
 2. Rehasense Icon 20 - €499
 3. MultiMotion M5 - €265


Beste goedkope rolstoel
Winnaar: Drive Ecotec - €209

Pluspunten:

 • Goede prijs / kwaliteit verhouding
 • Inklapbaar
 • Demonteerbare achterwielen
 • Goedgekeurd voor rolstoeltaxi vervoer

De winnaar van de beste goedkope rolstoel test 2024 is de rolstoel Ecotec van het Duitse merk Drive. Wanneer u een basic rolstoel zoekt, welke incidenteel gebruikt zal worden, is de Ecotec een goede keuze. De rolstoel Ecotec is inklapbaar en uitgevoerd met demonteerbare achterwielen. Hierdoor kan deze meegenomen worden met de auto. Wel moet u er rekening mee houden dat het geen lichtgewicht rolstoel is. Inclusief achterwielen en voetsteunen weegt de Ecotec 17,5 kg. Onze oudere klanten geven vaak aan dat er wel enige hulp nodig is bij het in en uit de auto tillen. De banden zijn massief, waardoor u deze niet hoeft op te pompen en ook niet met een lekke band komt te staan. De rolstoel Ecotec is voorzien van het ISO 7176-19 certificaat en is hierdoor geschikt voor rolstoeltaxi vervoer.

 

Uitslag categorie beste goedkope rolstoel:

 1. Drive Ecotec - €209
 2. MultiMotion M6 - €247
 3. MultiMotion M1Plus - €198

 


Beste duwstoel / transportstoel
Winnaar: Drive Expedition Plus - €209

Pluspunten:

 • Lichtgewicht transportstoel: 12 kg
 • Zeer compact inklapbaar
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Uitgevoerd met 12"/31cm achterwielen

De winnaar van de beste duwstoel / transportstoel test 2024 is de Expedition Plus van het merk Drive. Door de goede prijs-kwaliteitsverhouding en het lichte gewicht (12 kg) is de Expedition Plus onze populairste transportstoel. Maar even belangrijk is dat de Expedition Plus, in tegenstelling tot veel andere transportstoelen, ook geschikt is voor korte afstanden buiten. De meeste transportstoelen zijn namelijk uitgevoerd met 4 kleine wieltjes, waardoor ze alleen geschikt zijn voor gladde ondergronden. Deze stoelen worden voornamelijk gebruikt in winkelcentra, musea en op vliegvelden. De Expedition Plus is uitgevoerd met 12 inch achterwielen. Deze zijn wat groter, waardoor de duwstoel lichter is om te duwen en meer zitcomfort biedt dan de gemiddelde transportstoel. Daarnaast is de Expedition Plus extra compact in te klappen. Wanneer u de zitting omhoog trekt en de rolstoel samenvouwt, is namelijk ook nog de rugleuning neerklapbaar. Hierdoor blijft er nog een pakketje over van slechts 62 x 25 x 73 cm.

 

Uitslag categorie Beste opvouwbare rolstoel:

 1. Drive Expedition Plus - €209
 2. Drive D-Lite 12,5" - €359
 3. Travelite - €173

 


Beste elektrische rolstoel
Winnaar: SplitRider Elektrische opvouwbare rolstoel

Pluspunten:

 • Joystickbediening
 • Zeer wendbaar
 • Compact in te klappen
 • Actieradius: 16 km
 • 5 snelheidsstanden
 • Uit te breiden met Achterloopset

De winnaar van de beste elektrische rolstoel test 2024 is de elektrische opvouwbare rolstoel SplitRider. Wat de SplitRider uniek maakt is dat deze eenvoudig en compact inklapbaar is. Door aan de staalkabel aan de achterzijde te trekken, vouwt de rolstoel samen. Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om de motor van de rolstoel te ontkoppelen, waardoor u de rolstoel in twee delen de auto in kunt tillen. De motor weegt 9 kg en de rolstoel dan nog slechts 12kg.  

De SplitRider is uitgevoerd met een zeer soepele joystick, welke al met één vinger te bedienen is. Op het bedieningspaneel kunt u eenvoudig de snelheid aanpassen (5 standen, tot 6 km/u) en de batterijstatus aflezen. De rolstoel is aan de achterzijde uitgevoerd met 10 inch luchtbanden, wat het zitcomfort verhoogt tijdens het rijden over ongelijke ondergronden. 

Daarnaast is de SplitRider ook nog uit te breiden met een achterloopset. Hiermee kan de rolstoel ookelektrisch bedient worden door een begeleider achter de rolstoel. Wanneer u hier onderweg gebruik van wilt maken is de bediening eenvoudig om te zetten door middel van een schakelaar op de achterloopset. Wanneer de gebruiker de rolstoel zelf weer wenst te besturen, hoeft de schakelaar alleen weer te worden omgezet.

 

Uitslag categorie Beste elektrische rolstoel:

 1. SplitRider - €3345
 2. JoyRider - €2945

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

  Hide compare box
  Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4616 Reviews @ Kiyoh
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »