Terug

Let op! Ivm werkzaamheden zijn wij vandaag telefonisch niet bereikbaar

Rollator

Rollator

Wat is een rollator?

Een rollator is een hulpmiddel dat wordt gebruikt door mensen die moeite hebben met lopen of hun evenwicht. Een rollator bestaat uit een frame met vier wielen, een zitje en handvatten waaraan de gebruiker zich kan vasthouden. Een rollator biedt stabiliteit en ondersteuning bij het lopen en kan ook dienen als een tijdelijke zitplaats tijdens het wandelen. Het is een handig hulpmiddel voor ouderen of mensen met een beperkte mobiliteit om zich onafhankelijker te voelen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Waarom een rollator kopen?

Een rollator is een loophulpmiddel welke u meer stabiliteit en veiligheid biedt tijdens het lopen. Wanneer u niet meer zo lang kunt staan of problemen heeft met lopen biedt een rollator stabiliteit en veiligheid.

Wij hebben een breed assortiment rollators in diversen maten en kleuren. Bij de aanschaf dient u rekening te houden dat u een rollator koopt die bij uw lengte past. Hierbij is de handvathoogte en zithoogte van belang. 

Klik hier om de Thuiszorgwinkelxl rollator test van 2023 te bekijken


Rollator kopen voor binnen of buiten

Het is belangrijk om uzelf de vraag te stellen waar u de rollator voor gaat gebruiken.
Wanneer u een rollator wilt aanschaffen voor zowel binnen- als buitengebruik moet deze bijvoorbeeld wendbaar zijn, maar ook comfortabele wielen hebben om buiten mee te kunnen lopen. W
ilt u een rollator kopen om mee naar het bos te gaan, kunt u het beste voor een rollator kiezen met grotere voorwielen om makkelijker over obstakels te kunnen rijden. Zoekt u een rollator om binnenshuis mee rond te lopen? Dan kunt u ook kiezen voor een speciale binnenrollator welke vaak wat kleinere wielen hebben en uitgevoerd zijn met een dienblad in plaats van een zitting.

Verder is het belangrijk om te kijken hoe u de rollator wilt meenemen. Is het belangrijk dat deze regelmatig mee moet in de auto of het openbaar vervoer, dan is het goed om te kijken dat deze niet te zwaar is. In dit geval kunt u het beste kiezen voor een lichtgewicht rollator of dubbel opvouwbare rollator


Welke materialen rollators zijn er?

Rollators zijn onder te verdelen in 3 soorten

 • Stalen rollators, dit zijn de goedkoopste en zwaarste rollators zoals bijvoorbeeld de rollator Quatro
 • Aluminium rollators, deze hebben meestal een gewicht tussen de 6 - 8 kg zoals bijvoorbeeld de rollator Server
 • Carbon rollators, dit zijn de lichtste rollators zoals bijvoorbeeld de rollator Athlon, Rollator Saljol en Topro Pegasus


De banden van een rollator

De banden van een rollator bepalen voor een groot deel het loopcomfort. Wanneer een rollator harde banden heeft, zal dit voor het gebruik binnen niet veel uitmaken, maar wanneer u hier buiten mee gaat lopen zal de rollator bij ongelijke ondergronden erg gaan trillen. Dit kan ervoor zorgen dat u last gaat krijgen in uw handen, polsen of schouders. Hier is iets op bedacht. Er zijn tegenwoordig steeds meer rollators welke zijn uitgevoerd met SOFT banden. Dit zijn rubberen, massieve lekvrije zachte banden die ervoor zorgen dat de schokken worden opgevangen en de kans op lichamelijke klachten tijdens het lopen over ongelijke ondergronden wordt verminderd. Dit zijn wel vaak rollators in een hogere prijsklasse. Enkele voorbeelden van rollators met zachte banden zijn bijvoorbeeld de Topro 5G, Rehasense Streamer en Rehasense Server.

Hoe wordt de rollator afgesteld?

Het afstellen van de rollator kunt u eenvoudig zelf, via de onderstaande stappen

 • U dient rechtop tussen de achterwielen van de rollator te gaan staan
 • Laat uw armen langs uw lichaam hangen
 • De handvatten dienen op polshoogte afgesteld te worden
 • Dit doormiddel van het losdraaien of losklikken van de hoogte verstelling
 • U schuift de handvatten op de juiste hoogte en draait of klikt de vergrendeling weer vast
 • Nu is de rollator klaar voor gebruik

Hoe klap in mijn rollator in?

Moet de rollator regelmatig mee met de auto of het openbaar vervoer? Dan is het wel zo fijn als deze makkelijk kan worden ingeklapt. De meeste rollators hebben een kruisframe hierdoor zijn deze eenvoudig in te klappen. Dit doet u door aan de lus op de zitting te trekken zodat de rollator inklapt en samenvouwt. De overige modellen hebben een iets ander systeem (verticaal vouwsysteem). Hierbij wordt ook de zitting omhoog getrokken en in de meeste gevallen een vergrendeling losgemaakt. Echter klappen bij deze rollators de voorwielen naar de achterwielen. Tot slot zijn er ook nog rollators met een dubbel vouwsysteem. Dit zijn de meest compacte modellen.

Er zijn rollators met een horizontaal vouwsysteem en met een verticaal vouwsysteem.

Verticaal vouwsysteem
Bij een rollator met een verticaal vouwsysteem dient u in de meeste gevallen eerst de zitting omhoog te trekken of een vergrendelingshendel uit te klappen onder de zitting. Vervolgens kunt u de voorwielen naar achter klappen. Het nadeel hiervan is dat hier redelijk wat kracht voor nodig is en de rollator nog steeds veel ruimte in beslag neemt.

Horizontaal vouwsysteem
Rollators met een horizontaal vouwsysteem zijn uitgevoerd met een kruisframe. Wanneer u de rollator wilt samenvouwen hoeft u vaak enkel de lus aan de zitting omhoog te trekken. De rollator klapt vervolgens horizontaal in. Doordat deze vorm van inklappen de rollator een stuk compacter maakt, zijn horizontaal inklapbare rollators ideaal om mee te nemen in de auto of het openbaar vervoer.

Dubbel vouwsysteem
Deze rollators maken ook gebruik van een kruisframe echter hebben deze de mogelijkheid om met een extra handeling nog compacter ingeklapt te kunnen worden. Hierdoor past de rollator vrijwel in iedere auto. Dit kan makkelijk zijn wanneer u op vakantie gaat.
 

De remmen van een rollator

Een van de belangrijkste onderdelen van een rollator zijn de remmen. Alle rollators uit ons assortiment zijn uitgevoerd met een dubbele remfunctie. Wanneer u met de rollator een helling afgaat en wilt afremmen, knijpt u de remhendels in. Wilt u op de rollator gaan zitten? Dan duwt u de remhendels naar beneden. De rollator staat dan op de parkeerrem. Er zijn ook rollators die uitgevoerd zijn met sleepremmen. Wanneer de rollator te snel gaat, kunt u met sleepremmen de weerstand instellen waardoor de rollator automatisch afremt tijdens het lopen.

Rollator met zitje

De meeste rollators zijn uitgevoerd met een zitje zodat u onderweg even kunt uitrusten. Er zijn 2 soorten zittingen namelijk de hardere plastic zittingen en de zachtere nylon zittingen. Uitzonderingen hierin zijn de binnen rollators. Deze hebben in plaats van een zitting vaak een dienblad. Bij de specificaties van de rollators kunt u zien wat het maximale gebruikersgewicht is dat het zitje van de rollator aankan.

Rollator met dienblad

Bij veel rollators is een dienblad optioneel verkrijgbaar. Wanneer er een dienblad standaard bij de rollator wordt meegeleverd, staat dit vermeld bij de product informatie of bij de specificaties van de rollator. Bij de binnen rollators wordt daarin tegen wel standaard een dienblad meegeleverd.
 

Rollator aanbieding

Het hele jaar door hebben wij een ruim assortiment rollator aanbiedingen. Houd onze website in de gaten voor de scherpste aanbiedingen.

Hoe wordt mijn rollator geleverd?

Alle rollators boven de 50,- worden gratis en in de meeste gevallen voorgemonteerd in doos bij u thuisbezorgd. U hoeft zelf slechts nog de handvatten op de juiste hoogte af te stellen (polshoogte) en de rollator is klaar voor gebruik. Bij iedere rollator staat op de product pagina omschreven of er extra handelingen nodig zijn om deze gebruiksklaar te maken.


Bij Thuiszorgwinkelxl.nl veilig uw rollator kopen

U kunt bij ons veilig via de website of telefonisch een rollator bestellen. Thuiszorgwinkelxl.nl is aangesloten bij het Webshop Keurmerk. Ook heeft u het recht om zonder opgaaf van reden de rollator binnen 14 dagen na ontvangst aan ons te retourneren. Mits in originele staat en niet buiten gebruikt is. De garantie op onze rollators bedraagt 2 jaar en in sommige gevallen zelfs 7 of 8 jaar.

Heeft u nog vragen over onze rollators? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice 040 236 45 06 of bezoek onze winkel in Eindhoven.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

  Hide compare box
  Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4681 Reviews @ Kiyoh
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »