Terug

Lichtgewicht rolstoel

Filters

Lichtgewicht rolstoel

Lichtgewicht rolstoel kopen

Een lichtgewicht rolstoel kenmerkt zich door zijn lage gewicht. Dit kan wel 7 kilo schelen met een normale rolstoel. Hierdoor is een lichtgewicht rolstoel makkelijk mee te nemen en licht in gebruik. Bij Thuiszorgwinkelxl vindt u verschillende soorten lichtgewicht rolstoelen. De traditionele rolstoel met grote achterwielen en duw- / transportstoelen met kleine wielen. 

Zowel de lichtgewicht traditionele rolstoel als de transportstoel zijn eenvoudig inklapbaar. Bij de meeste modellen hoeft u alleen de zitting omhoog te trekken. Ook zijn de voetsteunen afneembaar. Wanneer de lichtgewicht rolstoel dan nog niet compact genoeg is, kunt u bij de vaak ook de grote wielen makkelijk afnemen. Ideaal wanneer de rolstoel mee moet met de auto of het openbaar vervoer.

Wat voor soort lichtgewicht rolstoel moet ik kopen?

- Ultra lichtgewicht rolstoel
- Lichtgewicht rolstoel opvouwbaar
- Lichtgewicht duwstoel
- Vliegtuig rolstoel

 

Ultra lichtgewicht rolstoel

Onder een lichtgewicht rolstoel, wordt een rolstoel verstaan die lichter is dan 17 kg. Echter blijkt in de praktijk dat deze rolstoelen voor veel mensen toch nog te zwaar zijn om te tillen. Daarom zijn er ook nog de ultra lichtgewicht rolstoelen. Deze zijn nog makkelijker mee te nemen en duwen ook nog een stuk lichter. Voorbeelden van onze ultra lichtgewicht rolstoelen zijn de rolstoel Excel G-Lite pro 24” (11,5kg) en de rolstoel D-Lite 24” (14,4 kg). Wanneer de rolstoel mee moet met de auto, kunt u eenvoudig de voetsteunen en achterwielen verwijderen. 


Lichtgewicht rolstoel opvouwbaar / inklapbaar

Al onze lichtgewicht rolstoelen zijn inklapbaar. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting omhoog halen, waardoor de rolstoel samenvouwt.

Lichtgewicht rolstoelen met neerklapbare rugleuning

Wilt u een lichtgewicht rolstoel kopen die meegenomen kan worden in de auto, zonder dat u de achterwielen eraf hoeft te halen? Dan kunt u kijken naar de Rolstoelen MultiMotion M5, D-Lite 24” en Excel G-Lite Pro 24”. Deze rolstoelen zijn namelijk uitgevoerd met een neerklapbare rugleuning. Het gedeelte van de rugleuning dat boven armsteunen uitsteekt is dan naar beneden te klappen. Hierdoor passen deze rolstoelen in vrijwel iedere auto, zonder dat de wielen eraf moeten.

Lichtgewicht duwstoel

Een lichtgewicht duwstoel is zeer geschikt voor korte afstanden. Duwstoelen zijn uitgevoerd met kleine achterwielen, waardoor deze compact in te klappen zijn en hierdoor makkelijk meegenomen kunnen worden met bijvoorbeeld de auto. Duwstoelen zijn echter minder geschikt om buiten, lange afstanden mee af te leggen. Door de kleine achterwielen zal de duwstoel namelijk wat ‘schokkerig’ over oneffenheden zoals klinkers en kinderkopjes rijden. Een lichtgewicht rolstoel met grote achterwielen heeft hier minder last van. Hierdoor is niet alleen het zitcomfort voor de gebruiker minder in een duwstoel, maar kan het duwen ook zwaarder zijn.

Lichtgewicht duwstoel voor in het vliegtuig

Wanneer u met het vliegtuig op vakantie gaat en u wilt een rolstoel meenemen. Dan dient deze licht en compact te zijn. Het grote voordeel van een vliegtuig rolstoel is dat deze tot een zeer compact pakket is in te klappen en hierdoor makkelijk mee te nemen is. Zo’n lichte rolstoel is uitgevoerd met kleine wielen, waardoor deze goed te gebruiken is op vliegvelden, in hotels en tijdens een museumbezoek. Zoals hierboven aangegeven is een duwstoel minder geschikt voor lange afstanden en het rijden over oneffenheden. Dit komt omdat deze rolstoelen zijn uitgevoerd met kleine wielen, waardoor het minder comfortabel is voor de persoon die in de duwstoel zit en zwaarder duwen is voor degene die de achter de duwstoel loopt. De lichtgewicht rolstoel Travelite (9,3 kg) is een veel verkocht model en wordt geleverd met gratis transporttas waarin u de vliegtuig rolstoel makkelijk in op kunt bergen tijdens het transport.

Bij Thuiszorgwinkelxl.nl veilig uw lichtgewicht rolstoel kopen

U kunt bij ons veilig via de website of telefonisch een rolstoel bestellen. Thuiszorgwinkelxl.nl is aangesloten bij het Webshop Keurmerk. Ook heeft u het recht om zonder opgaaf van reden de rolstoel binnen 14 dagen na ontvangst aan ons te retourneren. De garantie op onze rolstoelen bedraagt 2 jaar.

Heeft u nog vragen over onze rolstoelen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice 040 236 45 06 of bezoek onze winkel in Eindhoven.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4662 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »