Terug

Beste Rollator - Getest door onze Rollator Experts

Beste Rollator  - Getest door onze Rollator Experts

De beste rollators van 2024

Wanneer u op zoek bent naar een rollator, komt u ontzettend veel verschillende modellen tegen. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hier een keuze uit te maken. Onze rollator experts hebben daarom uit iedere categorie de beste rollator voor u uitgelicht. 

Snel bekijken:

- Beste rollator 2024
- Beste binnen rollator
- Beste opvouwbare rollator
- Beste lichtgewicht rollator
- Beste carbon rollator
- Beste rollator met grote wielen



Beste rollator
Winnaar: Server rollator met soft wielen - €389

Pluspunten:

  • Zachte banden zorgen voor een optimaal loopcomfort
  • Makkelijk inklapbaar
  • Uitgevoerd met stoephulp
  • Ergonomische comfort handvatten
  • Geschikt voor alle lengtes

De winnaar van onze 2024 beste rollator test is de Server rollator met soft wielen van het merk Rehasense! Deze rollator scoort op alle test-punten zeer goed. De Server rollator is een lichtgewicht (7kg) binnen en buiten rollator. Het loopcomfort is door de zachte banden en wendbaarheid optimaal. Wanneer u met de rollator buiten over ongelijke ondergronden loopt, worden de schokken door de soft wielen opgevangen. Hierdoor heeft u met de Server rollator - weinig - tot geen last van trillingen. Komt u een hoge stoeprand tegen? Dan kunt u gebruik maken van de stoephulp. Door uw voet op de stoephulp te plaatsen, kunt u de rollator naar achteren kantelen om deze vervolgens zonder problemen over de stoep te helpen. Moet de rollator mee met de auto? Dan is deze makkelijk inklapbaar door de lus aan de zitting omhoog te trekken. Vervolgens blijft er een compact pakketje over, welke past in bijna iedere auto. De Server rollator wordt standaard geleverd met eenstokhouder en is daarnaast uit te breiden met een aantal handige accessoires. Zo kunt u een dienblad bestellen, waar u makkelijk een kopje koffie of maaltijd mee kunt verplaatsen, een rugband of zitkussen voor extra zitcomfort en een transporttas voor op reis.

Denkt u dat de Server rollator ook voor u de ideale rollator is, maar lijkt deze u nog iets te zwaar? Dan kunt u eens kijken naar de broertjes van deze rollator. De Rehasense Streamer rollator (6,2 kg) en de Rehasense Carbon rollator Athlon (5,5 kg). Deze rollators hebben dezelfde eigenschappen als de Server rollator, maar zijn een stuk lichter in gewicht.

 

Uitslag categorie beste rollator:

  1. Rehasense Server rollator met SOFT wielen - €389
  2. Rehasense Streamer rollator - €459
  3. Topro Troja 5G rollator - €459


Beste binnen rollator
Winnaar: WheelzAhead Indoor rollator - €189

Pluspunten:

  • Ruim dienblad, ideaal voor thee, koffie of maaltijden
  • Handrem is met één hand te bedienen
  • Makkelijk mee te nemen naar familie of vrienden

De winnaar van de beste binnen rollator test 2024 is de WheelzAhead Indoor. Naast het elegante design is de WheelzAhead Indoor rollator vooral erg praktisch. De binnen rollator is uitgevoerd met een dienblad, welke ideaal is voor het verplaatsen van bijvoorbeeld een kopje koffie of maaltijd. Onder het dienblad zit nog een tasje voor bijvoorbeeld een tijdschrift of krant. De indoor rollator is daarnaast uitgevoerd met een remsysteem welke met één hand te bedienen is. Hierdoor kunt u de rollator veilig met één hand op zijn plaats houden, terwijl u de andere hand vrij heeft om iets op het dienblad te plaatsen. Wanneer u naar familie, vrienden of op vakantie gaat en de rollator mee wilt nemen, is de WheelzAhead indoor makkelijk inklapbaar door de gele knop onder de zitting in te drukken. Er blijft dan nog een compact pakketje over, waardoor u de rollator mee kunt nemen met de auto.

 

Uitslag categorie beste binnen rollator:

  1. WheelzAhead Indoor rollator - €189
  2. Roomba rollator - €134
  3. Tri-walker driewiel rollator - €105

 


Beste opvouwbare rollator
Winnaar: Excel Rollator Triple Motion - vanaf €109,99

Pluspunten:

  • Lichtgewicht rollator (8,1 kg)
  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • Dubbel inklapbaar
  • Ingeklapt slechts: 60 x 33 x 40 cm.
  • Standaard geleverd met rugband, stokhouder en afsluitbare boodschappentas
  • Verkrijgbaar in 6 kleuren

De winnaar van de meest compacte rollator test 2024 is de Excel Rollator Triple Motion. Deze rollator is dubbel inklapbaar, waardoor deze qua formaat te vergelijken is met een kinderwagen. Nadat u de rollator heeft ingeklapt door de zitting omhoog te trekken, kunt u het frame waar de handvatten aan vastzitten ook nog naar beneden klappen en mocht het nodig zijn ook de voorwielen. Er blijft dan nog een pakketje over van slechts60cm x 33 cm x 40 cm. Naast het compacte formaat komt de Triple Motion rollator ook qua prijs-kwaliteitsverhouding goed uit de test. De rollator wordt namelijk compleet geleverd met comfortabele rugband, wandelstokhouder en afsluitbare boodschappentas. Wilt u de rollator ook binnen gebruiken? Dan kunt u deze eventueel uitbreiden met een handig dienblad. De Excel Triple Motion rollator is verkrijgbaar in de kleuren Blauw, Grijs, Bruin, Roze, Mat zwart en mat grijs.

 

Uitslag categorie Beste opvouwbare rollator:

  1. Excel Rollator Triple Motion
  2. Track rollator 4.0
  3. Topro Odysse rollator

 


Beste lichtgewicht rollator
Winnaar: Rehasense Streamer rollator - €459

Pluspunten:

  • Lichtgewicht aluminium rollator (6,2 kg)
  • Comfortabele, anti-lek SOFT wielen
  • Remkabels gedeeltelijk weggewerkt
  • Licht bedienbare remmen
  • Standaard geleverd met afsluitbare boodschappentas
  • Verkrijgbaar in de kleuren: champagne, rood en zwart

De winnaar van de lichtgewicht rollator test 2024 is de Rehasense Streamer. De rollator Streamer is met 6,2 kg de lichtste aluminium rollator. De Ergonomische handvatten en massieve SOFT wielen zorgen ervoor dat u weinig tot geen last heeft van trillingen tijdens het lopen over ongelijke ondergronden. Standaard is de Streamer rollator uitgevoerd met een afsluitbare boodschappentas. Wilt u onderweg even uitrusten? Dan kunt u de licht bedienbare remhendels naar beneden duwen, zodat de rollator op de handrem komt te staan. De rollator heeft een maximaal gebruikersgewicht van 150 kg. Voor extra zitcomfort kunt u de rollator uitbreiden met een rugband. Wanneer de rollator mee moet de auto of het openbaar vervoer, kunt u deze eenvoudig inklappen door de zitting omhoog te trekken. Vervolgens kunt u de rollator vergrendelen, zodat deze niet automatisch meer uitklapt. De Rehasense Streamer is verkrijgbaar in de kleuren rood, champagne en zwart.

 

Uitslag categorie Beste lichtgewicht rollator:

  1. Rehasense streamer rollator (6,2 kg)
  2. Rehasense Athlon rollator (5,5 kg)
  3. MultiMotion Double rollator (6,9 kg)

 


Beste carbon rollator
Winnaar: Rehasense Athlon Carbon rollator - vanaf €549

Pluspunten:

  • Heel erg licht! (5,5 kg)
  • Goed te tillen
  • Verkrijgbaar met zachte banden
  • Erg wendbaar
  • Makkelijk inklapbaar

De winnaar van de Carbon rollator test 2024 is de Rehasense Athlon rollator. Deze carbon rollator heeft een gewicht van slechts 5,5 kg! Ondanks zijn lichte gewicht is de Athlon rollator erg stabiel. De rollator Athlon is ,net als zijn aluminium broertjes (Rehasense Streamer en Rehasense Server), verkrijgbaar met comfortabele SOFT wielen, welke zorgen voor een hoog loopcomfort. Door het gewicht van 5,5 kg is de rollator goed te tillen en hierdoor makkelijk mee te nemen met bijvoorbeeld de auto. De Athlon rollator wordt standaard geleverd met een stokhouder en is uit te breiden met een rugsteun en dienblad. Wanneer u op zoek bent naar een super lichte rollator, maar wel de stabiliteit en het loopcomfort wilt behouden, is de Rehasense Athlon rollator een hele goede keuze!

 

Uitslag categorie Beste carbon rollator:

  1. Rehasense Athlon rollator - €549
  2. Saljol carbon rollator - €699
  3. By Acre ultralight rollator €699

 


Beste rollator met grote wielen
Winnaar: SALJOL Rollator aluminium (6,4 kg) - €489

Pluspunten:

  • Lichtgewicht (6,4 kg)
  • Super wendbaar
  • Grote SOFT banden voor extra comfort
  • Makkelijk inklapbaar
  • Kurken handvatten

De winnaar van de beste rollator met grote wielen test 2024 is de SALJOL Rollator aluminium. De Saljol Aluminium heeft een gewicht van slechts 6,4 kg. Dit maakt het een van de lichtste rollators in zijn categorie. Naast het lichte gewicht is de Saljol uitgevoerd met grote, zachte voorwielen. Deze zorgen voor een optimaal loopcomfort. Ondanks dat de Saljol Aluminium grote voorwielen heeft, is deze nog steeds erg wendbaar. Dit maakt de Saljol Aluminium een goede keuze wanneer u een rollator zoekt om zowel binnen als buiten te gebruiken. De rollator is makkelijk in te klappen door de lus aan de zitting omhoog te trekken. Er blijft dan nog een pakketje over van 81 - 103 x 22 x 67 cm. Standaard wordt de Saljol Aluminium geleverd met een open boodschappentas, stokhouder en stoephulp. Daarnaast kunt u de rollator nog uitbreiden met een rugsteun en dienblad.

 

Uitslag categorie Beste rollator met grote wielen:

  1. SALJOL Rollator aluminium - €489
  2. Rehasense Rollator Explorer Outdoor - €479
  3. TrustCare rollator Let's Fly - €379
Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4741 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »