Terug

Verschil Transportstoel / Duwstoel en een Rolstoel

  • 02 / 01 / 2020 0
Verschil Transportstoel / Duwstoel en een Rolstoel


Verschil tussen een transportstoel / duwstoel en een rolstoel (zelfbeweger)

Wanneer u op zoek bent naar een rolstoel komt u verschillende termen tegen zoals duwstoel, transportstoel en rolstoel. Hier leggen wij u graag het verschil uit. 

 

Transportstoel / Duwstoel

De termen transportstoel en duwstoel worden beide gebruikt voor rolstoelen met kleinere achterwielen. Deze stoelen zijn bedoeld voor korte afstanden. Hierdoor zijn ze vaak minder comfortabel en duwen deze zwaarder dan de traditionele rolstoelen.. 

Omdat de transportstoelen / duwstoelen zijn uitgevoerd met kleine wielen kan je als gebruiker jezelf niet voortbewegen en heeft u dus altijd een begeleider nodig.

Voorbeelden van transportstoelen / duwstoelen zijn Duwstoel Expedition Plus en de Transportstoel D-Lite 12,5"

 

Standaard rolstoel

Standaard rolstoelen zijn buiten de duwhandvatten om, ook uitgevoerd met twee grote achterwielen. Het voordeel hiervan is dat deze een stuk comfortabeler rijden en je als gebruiker jezelf kunt voortbewegen en dus niet afhankelijk bent van een begeleider. Doordat deze rolstoelen vaak zijn bedoeld voor langer gebruik, zijn deze in vergelijking met transportstoelen een stuk comfortabeler uitgevoerd. Ook zijn deze rolstoelen in lichtgewicht verkrijgbaar. Enkele voorbeelden, Rolstoel Litec, Rolstoel Freetec en Rolstoel G-Lite Pro. Ook bij deze modellen heeft u vaak de keuze uit verschillende zitbreedtes. En wel of geen handrem voor de begeleider.

De juiste zitbreedte voor een rolstoel, bepaald u door de breedte van uw heupen op te meten en hier 4 cm bij op te tellen (2 cm speling aan beide zijden). U kiest dan de breedte die hier het dichtst bij in de buurt komt, met een minimale speling van 4 cm. 

Klik hier voor een overzicht van ons totale aanbod duwstoelen/transportstoelen en handbewogen rolstoelen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4556 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »