Contact Retouren Openingstijden winkel
nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.


Verschil tussen een transportstoel / duwstoel en een rolstoel


Wanneer u op zoek bent naar een rolstoel komt u verschillende termen tegen zoals duwstoel, transportstoel en rolstoel. Hier leggen wij u graag het verschil uit. 


 

Transportstoel / Duwstoel

De termen transportstoel en duwstoel worden beide gebruikt voor rolstoelen met kleinere wielen. Deze stoelen zijn bedoeld voor korte afstanden. Hierdoor zijn ze vaak minder comfortabel dan de traditionele rolstoelen en hebben ze minder afstelmogelijkheden. 

Omdat de transportstoelen / duwstoelen zijn uitgevoerd met kleine wielen kan je als gebruiker jezelf niet voortbewegen en heeft u dus altijd een begeleider nodig.

Voorbeelden van transportstoelen / duwstoelen zijn Duwstoel Expedition Plus en Duwstoel Fen

 "Standaard" rolstoel

 
Standaard rolstoelen zijn buiten de duwhandvatten om, ook uitgevoerd met twee grote achterwielen. Het voordeel hiervan is dat deze een stuk comfortabeler rijden en je als gebruiker jezelf kunt voortbewegen en dus niet afhankelijk bent van een begeleider. Doordat deze rolstoelen vaak zijn bedoeld voor langer gebruik, zijn deze in vergelijking met transportstoelen een stuk comfortabeler uitgevoerd. Ook zijn deze rolstoelen in lichtgewicht verkrijgbaar. Enkele voorbeelden, Rolstoel Litec, Rolstoel Freetec en Rolstoel G-Lite. Ook bij deze modellen heeft u vaak de keuze uit verschillende zitbreedtes. En wel of geen handrem voor de begeleider.

De juiste zitbreedte voor een rolstoel, bepaald u door de breedte van uw heupen op te meten en hier 4 cm bij op te tellen (2cm speling aan beide zijden). U kiest dan de breedte die hier het dichtst bij in de buurt komt, met een minimale speling van 4 cm. 

Klik hier voor een overzicht van onze "standaard" rolstoelen.

 

 

 

  Joram     10-10-2016 18:07     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Marc -  10-03-2017

Zeer duidelijke uitleg. Ook het bestellen ging zeer soepel. Bedankt voor de goede service!!

Om Thuiszorgwinkelxl.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.