Terug

Let op! Vandaag zijn wij om 15.00 uur gesloten

Welke maat rolstoel heb ik nodig?

Welke maat rolstoel heb ik nodig?

Wanneer u een rolstoel nodig heeft, is het belangrijk om de juiste maat (zitbreedte) te bepalen. Hoe dient u dit te doen. Daarvoor doorloopt u de volgende stappen.

  • U gaat zitten op een stoel
  • Meet de heupbreedte (laat dit door iemand anders even doen)
  • Bij de gemeten maat dient u 4 centimeter op te tellen

Bijvoorbeeld: U meet een heupbreedte van 44 cm. Vervolgens telt u hier 4 cm bij op. Dit komt dan uit op een totale breedte van 48 cm. Vaak is er een keuze uit 2 gangbare standaard zitbreedte maten, namelijk 45 en 50 cm. In dit geval kiest u voor de maat van 50 cm.

Maar waarom die 4 cm extra?
De 4 cm welke u bij de maat (zitbreedte) op dient te tellen is ervoor om te zorgen wanneer u met bijvoorbeeld een dikke jas in de rolstoel plaats wilt nemen. Dat u niet helemaal klem in de rolstoel zit.

U kiest eigenlijk altijd de zitbreedte van de rolstoel die daar het dichtste bij in de buurt komt.


Te brede maat rolstoel
Wanneer de zitbreedte te breed is voor u. Kan dit ervoor zorgen dat u niet correct in de juiste houding in de rolstoel zit. Vandaar dat de maat (zitbreedte) voor de rolstoel belangrijk is.

Mocht u ondanks deze informatie er niet uitkomen om de juiste maat voor de rolstoel te bepalen. Kunt u ook contact opnemen met één van onze rolstoel specialisten. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 040 236 45 06. En wij helpen u graag verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4720 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »