Terug

Hoe een rolstoel opvouwen?

Hoe een rolstoel opvouwen?

Hoe vouw ik een rolstoel op?

Wanneer u een rolstoel wilt opvouwen dient u als eerste de zitting omhoog te trekken. In sommige gevallen is de zitting voorzien van nylon lussen waaraan u de zitting omhoog kunt trekken. Is dit niet het geval dan kunt u ook de zitting in het midden omhoog trekken om de rolstoel op te vouwen.

Bij een aantal rolstoelen is het ook mogelijk om de rugleuning nog naar beneden te klappen waardoor deze nog compacter is op te vouwen. Voorbeelden hiervan zijn de rolstoel G-Lite Pro en de rolstoel M5.

Verder is het belangrijk de voetsteunen te verwijderen van de rolstoel. Dit doet u daar de hendeltjes omhoog te trekken om vervolgens de voetsteunen naar buiten te draaien. Waarna u makkelijk de voetsteunen kunt verwijderen.

Ook kunt u in veel gevallen nog de achterwielen van de rolstoel verwijderen wanneer de rolstoel is uitgevoerd met quick release assen. 

Nu heeft u de rolstoel opgevouwen en kunt u deze makkelijk vervoeren.

Mocht u nog vragen hebben over het opvouwen van een rolstoel, of op zoek bent naar een compacte opvouwbare rolstoel dan kunt u altijd contact opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 040 236 45 06

Bekijk ons complete overzicht met rolstoelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4556 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »