Terug

Veilige badkamer

  • 03 / 01 / 2020 0
Veilige badkamer

Met een veilige badkamer voorkomt u nare valpartijen met alle gevolgen van dien

Helaas gebeuren er nog altijd veel ongelukken in de badkamer. Dit omdat er geen of weinig voorzieningen zijn om deze veiliger te maken. Omdat de badkamer vaak vochtig of nat is, is de kans groot dat u uitglijd en een nare valpartij maakt.

 

Veilig gebruik van de douche

Omdat de douchebak/cabine tijdens het gebruik nat wordt bestaat de kans dat u kunt uitglijden. Hiervoor zijn een aantal oplossingen om weer veilig gebruikt te kunnen maken van uw douche. U kunt bijvoorbeeld een douchemat plaatsen in de douchebak. Deze is voorzien van zuignapjes aan de onderzijde waardoor deze niet wegglijd. Ook een handgreep om u tijdens het douchen aan vast te houden is een goede toevoeging voor de veiligheid in de douche. Wanneer u niet lang kunt staan is er een oplossing zoals een douchekruk of douchestoeltje welke u in de douchebak kunt zetten.

 

Veilig gebruik van uw bad

Wanneer u graag in bad gaat, maar heeft moeite om deze in en uit te stappen omdat het wat lastiger wordt om over de badrand te komen. kunt u gebruik maken van een badopstapje. Daarbij kunt u een badrandbeugel op de badrand plaatsen voor extra houvast.

Als u minder mobiel bent is er een oplossing zoals een elektrische badlift, deze wordt door middel van zuignappen op de bodem van het bad geplaatst. Wanneer de badlift helemaal omhoog staat kunt u makkelijk plaatsnemen op de lift, om vervolgens de benen over de badrand te zetten. Met de afstandsbediening kunt u de badlift laten zakken. Zo kunt u toch op een veilige manier gebruik maken van uw bad.

Mocht u verder nog vragen hebben welke producten u het beste kunt gebruiken om uw badkamer veiliger te maken. Dan kunt u altijd contact opnemen via 040-2364506 wij helpen u dan graag verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4490 Reviews @ Kiyoh