Terug

Waar moet ik op letten bij het kopen van een goedkope rollator?

Op zoek naar een goedkope rollator? Dan bent u bij Thuiszorgwinkelxl aan het juiste adres. Bij ons vindt u al rollators vanaf 89,-. Om de keuze uit onze goedkope rollators wat makkelijker te maken, zullen wij op deze pagina uitleggen waar u op moet letten

Filters

Goedkope Binnen Rollator

Binnen rollors zijn rollators die speciaal ontworpen zijn voor binnen. Deze hebben vaak een andere constructie dan buiten rollators, waardoor ze wendbaarder zijn. Ook zijn ze meestal uitgevoerd met een dienblad, waardoor u eenvoudig maaltijden kunt verplaatsen.

Goedkope binnen rollator Roomba (129,-)
De meestverkochte binnenrollator is de Roomba. Deze goedkope rollator voor binnen heeft niet alleen een enorm strak design, maar is ook super makkelijk te hanteren. De binnen rollator Roomba is namelijk met slechts één hand te bedienen. Hierdoor kunt u met één hand de rollator op de rem zetten en heeft u uw andere hand vrij om eventueel iets te pakken en op het dienblad te zetten.

Klik hier om binnen rollator Roomba te bekijken

Goedkope drie-wiel rollator voor binnen (105,-)
Ook drie-wiel rollators worden binnenshuis veelvuldig gebruikt. Omdat deze een kleinere draaicirkel hebben dan vier-wiel rollators, zijn deze een stuk wendbaarder en daardoor uitermate geschikt voor in huis. Ook prijstechnisch zijn ze een stuk goedkoper.

Een veel verkocht model is de goedkope driewiel rollator Tri-Walker. Deze is uitgevoerd met een dienblad en tas. Wanneer u de rollator niet in gebruik hebt, kunt u deze eenvoudig dubbelvouwen en opbergen.

Driewiel rollators kunnen ook buiten gebruikt worden. Echter zijn deze een stuk minder stabiel dan de vierwiel rollators. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij daarom ook om de driewiel rollator uitsluitend binnenshuis te gebruiken.

Klik hier om de driewiel rollator Tri Walker te bekijken

Goedkope buiten / binnen rollator

Wanneer u een goedkope rollator voor buiten wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. U moet uzelf de vraag stellen of u de rollator alleen buiten wil gaan gebruiken of dat deze ook geschikt moet zijn voor binnen. Er zijn namelijk extra brede rollators die speciaal voor buiten gebruik ontworpen zijn, zodat deze geen problemen hebben met onverharde paden, wat makkelijk kan zijn voor bijvoorbeeld een boswandeling. Wanneer u de rollator ook binnen wil gebruiken, kunt u kijken naar een vierwiel rollator met een breedte waarmee u uzelf ook binnen makkelijk mee kunt manoeuvreren.

Rollator Road (89,-)
De meest goedkope rollator die wij in ons assortiment hebben is de rollator Road. De Road is geschikt om zowel binnen als buiten mee te lopen. Wel is de rollator uitgevoerd met een verticaal opvouwsysteem (zie uitleg verder op deze pagina) en is met een gewicht van 8,8 kg geen lichtgewicht. Maar prijstechnisch wordt dit met een prijs van 89,- flink gecompenseerd.

Klik hier om de rollator Road te bekijken

Goedkope rollator lichtgewicht Gigo (115,-)
Een rollator wordt een lichtgewicht genoemd, wanneer deze lichter dan 8 kg is. Rollator Gigo is er zo een. Met zijn 6,8 kg is de rollator gigo makkelijk te mee te nemen met bijvoorbeeld de auto en het openbaar vervoer. Verder is hij uitgevoerd met een stevige rugleuning, een boodschappenmandje en een dienblad waarmee u eenvoudig maaltijden mee kunt verplaatsen. Rollator Gigo is de goedkoopste lichtgewicht rollator uit ons assortiment.

Klik hier om de rollator Gigo te bekijken

Verschillende opvouwsystemen goedkope rollators

Verticaal opvouwsysteem
Goedkope rollators zijn in veel gevallen uitgevoerd met een verticaal opvouwsysteem. Dit houdt in, dat wanneer u de rollator inklapt, de voorwielen naar de achterwielen komen. Op de meeste rollators met een verticaal opvouwsysteem zit een vergrendeling, zodat de rollator niet uit zichzelf inklapt. U dient deze eerst los te halen. Vervolgens trekt u het frame onder de zitting omhoog en klapt de rollator in. Omdat hier redelijk wat kracht voor nodig is, raden wij dit systeem niet aan wanneer u minder kracht heeft in uw handen en armen.

Horizontaal opvouwsysteem
Rollators met een horizontaal opvouwsysteem zijn uitgevoerd met een kruisframe. Wanneer u de rollator in wilt klappen, hoeft u slechts aan het lusje in het midden van de zitting te trekken. Vervolgens vouwt de rollator horizontaal samen. Dit is niet alleen een stuk lichter dan een verticaal opvouwsysteem, maar dit maakt de rollator ook een stuk compacter. Rollators met een horizontaal opvouwsysteem zijn daarom ideaal om mee te nemen met bijvoorbeeld de auto of het openbaar vervoer.

Goedkope lichtgewicht rollator met kruisframe

Wanneer u op zoek bent naar een lichtgewicht rollator die u makkelijk mee kunt nemen met de auto en het openbaar vervoer, kunt u het beste kiezen voor een rollator met een kruisframe. Deze zijn niet alleen lichter in gewicht, maar lopen ook een stuk comfortabeler.

Rollator Torro (169,-)
De goedkoopste lichtgewicht rollator met kruisframe is de rollator Torro. Deze is makkelijk in te klappen door de lus aan de zitting omhoog te halen. De rollator Torro is uitgevoerd met een comfortabele rugband en wordt standaard geleverd met een stokhouder.

Klik hier om de rollator Torro te bekijken

Heeft u nog vragen over een Goedkope Rollator?
Neem dan contact op met onze klantenservice via 040 236 45 06

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4662 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »