Terug

Wat is een rollator?

Wat is een rollator?


Een rollator is een hulpmiddel welke ondersteuning biedt tijdens het lopen. De rollator wordt veel gebruikt door personen die slecht ter been zijn, of evenwichtsproblemen hebben. Kort gezegd bestaat een rollator uit een frame met wieltjes waar u tussenin loopt. Doordat u tussen het frame in loopt, wordt u aan beide kanten ondersteunt. Hierdoor zult u minder snel uw evenwicht verliezen en maakt het lopen ook minder vermoeiend. Verder zorgt een rollator ervoor dat de angst om te vallen ook minder of helemaal wordt weggenomen.

Door de jaren heen heeft de rollator een ontwikkeling doorgemaakt en is de keuze enorm gegroeid. Zo zijn er rollators welke erg licht en compact zijn, zodat ze makkelijk meegenomen kunnen worden met de auto, maar ook extra stevige rollators met grote voorwielen, welke weer ideaal zijn voor bijvoorbeeld boswandelingen.

Ook al hebben veel rollators meerdere van deze eigenschappen, worden ze in de meeste gevallen onderverdeeld in de volgende categorieën:

- Basic rollators (stevig, niet makkelijk inklapbaar)
- Lichtgewicht rollators (<7 kg en makkelijk inklapbaar)
- Dubbel opvouwbare rollators (extra compact inklapbaar)
- Rollators met zachte banden (extra loopcomfort)
- Binnen rollators
- Buiten rollators


Welke rollator het meest voor u geschikt is, hangt van een aantal zaken af. Op onze rollator pagina vindt u meer informatie over waar u op moet letten bij het kopen van een rollator. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 040 236 45 06 om advies te krijgen van een van onze rollator experts.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Thuiszorgwinkelxl.nl 8,8 / 10 - 4521 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »