Contact Retouren Openingstijden winkel
nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.


Maak uw badkamer veiligerHoewel een bezoekje aan het toilet of het nemen van een warme douche een rustgevend moment hoort te zijn, gebeuren er jaarlijks de meeste ongelukken nog steeds in de badkamer. De voornaamste oorzaak hiervan zijn de gladde tegels op de vloer. In deze blog geven wij u een paar tips om uw badkamer veiliger en ook comfortabeler te maken.
 


Anti-slip Douche- en badmattenZoals u hierboven heeft gelezen, worden de meeste ongelukken in de badkamer veroorzaakt door een natte ondergrond. Het is in eerste instantie dus belangrijk om een veilige ondergrond te creëren in uw badkamer, maar ook in de douche en eventueel het bad. Dit kunt u eenvoudig doen door een anti-slip mat in uw douche of bad te plaatsen. Anti-slip matten worden op hun plaats gehouden door zuignappen aan de onderzijde. Dit voorkomt dat de douche- of badmat wegglijd tijdens het gebruik hiervan.
 WandbeugelsWanneer u merkt dat u wat minder stabiel bent, kunt u overwegen om wandbeugels in uw badkamer te plaatsen voor extra ondersteuning. Wandbeugels zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen.

 
  • Permanente wandbeugels: Deze dienen d.m.v. boren bevestigd te worden aan de muur.
  • Wandbeugel met zuignappen: Het voordeel van deze beugels dat u niet hoeft te boren in uw badkamer. Ideaal wanneer u de wandbeugels tijdelijk nodig heeft, op vakantie gaat of gewoon geen zin heeft om te boren.


Wandbeugels kunnen op twee manieren geplaatst worden. Horizontaal of verticaal. Dit verschilt per situatie. 

 
  • Toilet: Omdat wandbeugels bij het toilet zijn bedoeld om u extra ondersteuning te bieden bij het zitten en opstaan, worden deze horizontaal geplaatst.
  • Douche: In de douche worden wandbeugels geplaatst om u te ondersteunen terwijl u staat. Daarom worden deze wandbeugels verticaal geplaatst.


Op thuiszorgwinkelxl.nl vindt u zowel de permanente wandbeugels (v.a. 6,99), als de wandbeugels met zuignappen (v.a. 13,99) in verschillende maten.


 

Douchestoelen / DouchezitjesWanneer u moeite heeft om lang te staan onder de douche, is een douchestoel of douchezitje een veilige en comfortabele toevoeging aan uw badkamer. Hieronder de voor- en nadelen van een douchestoel of een douchezitje.


 
  Voordelen Nadelen
Douchestoel - Makkelijk opbergen
- Eenvoudig mee te nemen
- Niet boren
- Verkrijgbaar met wielen
- Kan in de weg staan
 
Douchezitje - Opklapbaar
- Staat niet in de weg
- Strakke designs
 
- Boren
- Niet mobiel
 
 

 

ToiletverhogersWanneer u moeite heeft met het zitten en opstaan, is een toiletverhoger misschien wel een oplossing. De toiletverhogers van Thuiszorgwinkelxl zijn verkrijgbaar van 10 cm tot 15 cm hoog en eenvoudig te bevestigen, zonder dat u daar gereedschap voor nodig heeft. Omdat de meeste toiletten een standaard maat hebben, zullen onze toiletverhogers altijd op uw toilet passen. Toiletverhogers van Thuiszorgwinkelxl zijn al verkrijgbaar vanaf 29,-.
  Joram     15-10-2016 14:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om Thuiszorgwinkelxl.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.