Contact Retouren Openingstijden winkel
nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.


Een rollator kopen, waar moet ik op letten?

 
  • Het gewicht van de rollator
  • Het inklapsysteem
  • Grote of kleine wielen
  • Zithoogte van de rollator
  • Eventueel verkrijgbare accessoiresHet gewicht van de rollator


Bij het kiezen van de juiste rollator kan het gewicht een belangrijk punt zijn. Wanneer u de rollator dagelijks gebruikt en deze hoeft niet ingeklapt te worden om mee te nemen in de auto of bus. Hoeft deze in de meeste gevallen niet speciaal een lichtgewicht te zijn. Dan kunt u vaak volstaan met een standaard rollator, de Quatro is hier een voorbeeld van. Wanneer u de rollator vaak meeneemt in de auto of bus adviseren wij u een lichtgewicht rollator te kopen. Ook hierin zijn verschillende gewichtsklasses verkrijgbaar. Zo heeft u al een lichtgewicht rollator Marko met een gewicht van slechts 6.9 kg. Bent u zoek naar een lichter model dan kunt eens kijken naar de Nitro Carbon met een gewicht van 5.8 kg is deze een ultra lichtgewicht te noemen.
 Het inklappen van de rollator


Er zijn 2 soorten opklapsystemen bij een rollator. Bij de standaard rollators wordt deze verticaal opgeklapt, dit wil zeggen dat de voorwielen tegen de achterwielen geklapt worden. Bij een horizontaal systeem trekt u het zitje omhoog en klapt deze horizontaal dubbel doormiddel van het kruisframe. Doordat deze horizontaal dubbel klapt wordt de rollator een stuk compacter bij plaatsen in bijvoorbeeld de auto. 
Grote of kleine wielen

Wanneer de rollator voornamelijk binnen gebruikt wordt is niet zo van belang of deze is uitgevoerd met grote wielen
    11-03-2017 11:01     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om Thuiszorgwinkelxl.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.