Contact Retouren Openingstijden winkel
nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.


 

Wanneer aan- en uitkleden elke dag een probleem is


Aan- en uitkleden

Veel mensen hebben moeite met zichzelf aan- en uitkleden, waardoor het een dagelijks terugkerend probleem kan worden. Er zijn handelingen die voor belemmeringen kunnen zorgen wanneer men zich aan- of uitkleedt. Hierbij kan men denken aan het openen en sluiten van de kleding door middel van knopen en ritsen. Of lukt het niet om de schoenen aan te doen en de veters te strikken, omdat men er niet bij kan? Wij zorgen ervoor dat het aan- en uitkleden makkelijker wordt. Zo bestaat het assortiment uit verschillende hulpmiddelen die dit vereenvoudigen.

Sokken en kousen aantrekken

Om niet te hoeven bukken bij het aantrekken van sokken, (elastische) kousen en panty's hebben wij de aantrekhulp. Men trekt de sok, kous of panty over het hulpmiddel heen. Hierna plaatst men de aantrekhulp op de grond en schuift men de voet in de onstane opening van het aantrekhulpmiddel en trekt men de sok, kous of panty met de banden van het aantrekhulpmiddel over de hiel omhoog. Door dit praktische hulpmiddel hoeft men niet meer te bukken of voorover te buigen.

Ritssluiting openen en sluiten

Vele mensen hebben moeite met het openen en sluiten van de ritssluiting, waardoor er hulp gevraagd moet worden van een ander. De ritssluitingring geeft met de grote ring de greep van een ritssluiting betere houvast. Met deze ritssluitingring wordt het makkelijker zelf de rits te openen en te sluiten doordat u meer grip heeft.

Knopen door een knoopsgat halen

Naast diverse hulpmiddelen voor de ritssluiting zijn er ook hulpmiddelen om het dichtmaken van knopen te vereenvoudigen. Bijvoorbeeld een knopenhaak. Men steekt de haak door het knoopsgat. Vervolgens gaat het brede gedeelte van de haak om de knoop heen en trekt men de knoop naat het smalste gedeelte van de haak. Trek nu de knoop door het knoopsgat, de knoop is nu dicht.

Schoenen aan- en uittrekken

Met de elastische schoenveters kan men zelfstandig schoenen met veters aantrekken zonder te hoeven bukken. De eerste keer laat men eenmalig de schoen strikken als de schoen aan is. Vervolgens hoeven de veters nooit meer te worden gestrikt. De elastische veters rekken mee zodat men makkelijker in en uit de schoen kan stappen. Wanneer men gebruik maakt van een lange schoenlepel zal het aan- en uittrekken nog eenvoudiger worden.


Om Thuiszorgwinkelxl.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer.